Metamorfozy Edycja Październik 2016

PROJEKT METAMORFOZY – terapia pięknem

6 października 2016r Fundacja Kwiat Lotosu zrealizowała kolejną edycję Metamorfoz dedykowaną kobietom ze Specjalistycznego Ośrodka Wsparcia dla Ofiar Przemocy w Rodzinie w Łodzi przy ul. Franciszkańskiej 85.  Zimny wiatr i deszcz powitały nas rano, kiedy zaczęły się pierwsze makijaże, farbowania włosów. Z godziny na godzinę temperatura emocji rosła … Panie z Ośrodka mogły już zacząć powoli podziwiać pierwsze efekty pracy naszych specjalistek od makijażu: Izy Makówki i Basi Balcerkiewicz oraz fantastycznego stylistę fryzur – Michała Pakulskiego. Zaczęły się gorące rozmowy, porady ...jakich kosmetyków używać, jak uczesać włosy…Wszystko te zabiegi niezwykle wzmocniły poczucie pewności siebie, dziewczyny przyglądając się sobie nawzajem, odnajdywały w sobie pokłady nowej energii i wiary we własne siły i możliwości. Wczoraj uwierzyły, że ich wygląd zewnętrzny jest niezwykle ważny w podejmowaniu codziennych wyzwań: poszukiwaniu pracy czy załatwianiu spraw formalnych. Kiedy każda z Pań zakończyła  metamorfozę czyli makijaż, nowa fryzura i stylizacje ubraniowe – zachwytom nie było końca. Uśmiech nie schodził im z ust, a taki stan rzeczy nie jest tam codziennością. Efekt końcowy przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania! A to nie był jeszcze koniec niespodzianek – firmy ROSSMANN oraz GOLDEN ROSE przygotowały dla naszych uczestniczek niezwykłe pakiety  kosmetyków, które ułatwią dbanie o urodę, pielęgnacje ciała i włosów.

Wszyscy przeżyliśmy niezwykły dzień i wyrażamy głęboką nadzieję, że efekty profesjonalnej metamorfozy pozostaną na długo w postaci obudowanego poczucia wartości i wzmocnionej pewności siebie.

Reportaż o Bohaterkach metamorfoz, dzięki TOYA TV, możesz obejrzeć TUTAJ.

Profesjonalizm i sukces całego przedsięwzięcia możliwy był dzięki cudownym ludziom i firmom, które zaangażowały się w przygotowanie projektu.

Nad nowym wizerunkiem Pań pracowali: Barbara Balcerkiewicz, Izabela Makówka, Michał Pakulski.

Naszymi Partnerami w przygotowaniu stylizacji ubraniowych zostały: EMIP STYLE Emilia Urbańczyk, FashionBaazar oraz marki:  9fashion, Dorota Lik  oraz ONLY.

Kosmetyczne upominki dla uczestniczek przygotowały firmy: ROSSMANN oraz GOLDEN ROSE.

Jednocześnie bardzo dziękujemy mediom: TVP 3 Łódź, TV TOYA, POLSAT NEWS, FAKT24, RADIO ŁÓDŹ – za wizytę u nas i materiały o naszym wydarzeniu.

WSZYSTKIM NASZYM PARTNEROM SERDECZNIE DZIĘKUJEMY

ZA WSPÓŁPRACE I ZAANGAŻOWANIE.